Krumtappen er en helt særlig skole med 10-12 elever. Skolen henvender sig til drenge i alderen 10-18 år. Undervisningen sker i små grupper, og der er masser af plads og ro til at lære, lege og leve. Både ude og inde. Krumtappen kalder vi for en ”heldagsskole” i den forstand, at dagen mellem klokken 8.00 til 16.00 sammensættes af undervisning, fritidstilbud, praktikforløb og ikke mindst relations- og behandlingsarbejde. Om fredagen slutter vi dog tidligere.

Praktik, ekskursioner og værkstedsfag bruges konstant som afsæt for, at eleverne arbejder med at kunne skrive, regne og indgå i et fællesskab. Praktiske opgaver, projekter fælles morgenmad og frokost samt en passende mængde humor er væsentlig faktorer i arbejdet med elevernes forståelse for samspillet med andre. På Krumtappen har alle ansatte lang erfaring med og viden om børn, der har det svært i den almindelige skole. Voksne, der har tid til at lytte, se, spørge og forklare, er muligvis Krumtappens allervigtigste pædagogiske værktøj.

Heldagsskolen Krumtappen ejes af to medarbejdere. I foråret 2015 flyttede vi fra Skanderborg til Yding i Horsens Kommune. Horsens Kommunes Ungdomsskole står for tilsynet. Vi tager meget gerne imod elever fra andre kommuner; det er således ikke et krav, at man er bosat i Horsens.